Elevhjemmet

Lepcha cottage

Barn mellom 4 og 10 år (ca 100) bor i ”Lepcha Cottage”, hjemmet til Miss Keepu (som startet det hele ved å åpne sitt hjem). De tar daglig bussen til skolen. På skolen er det i tillegg et jentehjem og et guttehjem.

Dagen starter og avsluttes med bønn og meditasjon. Alle hjelper til med de dagelige gjøremål. De minste vasker seg selv og tøy etter skoletid ute på den lille gårdsplassen i Lepcha-cottage.

Det bor 8 ”store jenter” (10 år) der for å hjelpe til med småbarna. Om lag 100 får plass hos Miss Keepu.

De større har sine gjøremål: hjelper til med matlaging (det er mye grønnsaker som skal vaskes og kuttes til lunch for 300 elever). De dyrker sine egne grønnsaker (økologisk). To kyr ble gitt til skolen av Cynthia fra Canada – melken får de minste mens komposten får glede av kuskitten.

Helsen til barna er viktig. Frivillige fra byen (leger og tannleger) hjelper til når det trengs ekstra innsats (som synsprøver og tannbehandlig). Når tannlegen kommer er det bare å stille seg i kø, klassevis, gape opp – og vips kan en melketann eller to være vekk…

Elevene bor på saler – oftest i køyesenger og alltid med en voksen på rommet. Personalet på elevhjemmene som har ansvaret for nærmere 300 barn gjør en storartet innsats: med oppdragelse, matlaging, leksehjelp, og fritidsaktiviteter – ja, alt som ellers forgår i et hjem. Det er mye omsorg – og barna tar også vare på hverandre.

 

*
*